Search found 9 matches

by dhollister
Sat May 24, 2008 2:00 am
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

Tried the latest envy24 change...

Unfortunately, it doesn't seem to have fixed the problem. Since then I've also tried running a 32-bit kernel instead of 64-bit. Nothing seems to really make a difference. At this point, I figure there's likely still some issue in the envy24 driver. I suppose I may look at the envy24 source some, but...
by dhollister
Sat May 17, 2008 3:21 pm
Forum: Solaris
Topic: Oss-v4.0-1015 installation crashes on SXDE snv_87
Replies: 4
Views: 15063

Install trouble

First off, there should be no reason to reinstall, unless you enjoy the process ;-) I didn't see anything in the messages file that would indicate that your trouble has anything to do with oss. There were several warnings in the messages file about driver names with no aliases. I'd check the associa...
by dhollister
Sat May 17, 2008 2:45 am
Forum: Solaris
Topic: Oss-v4.0-1015 installation crashes on SXDE snv_87
Replies: 4
Views: 15063

Removing cruft

I wish I had an answer about why the install was failing, but there's not much info to go on. If you had some /var/adm/messages output, that might help. Anyway, here's what you can do to get your system back to where it was. First off, you'll want to remove the drivers that got installed. It looks l...
by dhollister
Fri May 16, 2008 9:02 pm
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

envy24 / audacity recording issues

I've tried with ratelock on and off. That doesn't seem to make a difference. I could try recording at 44.1KHz, but I'd really prefer to do 96KHz. I could get a sample of a recording. I've done several, but they're all at 96KHz/24-bit. I could certainly resample down and convert to mp3 if you'd like ...
by dhollister
Fri May 16, 2008 5:10 pm
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

Delta 66 (and minor update on my issue)

I guess I'd ask you the same questions :) 1. What are you trying to play sound with? ossplay? 2. What is the output from ossinfo and ossmix? As for my recording problem, I think increasing the audio to buffer latency has helped a bit. I'm starting to wonder if perhaps my system isn't *quite* fast en...
by dhollister
Fri May 16, 2008 3:05 am
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

A: Yes, they certainly can. What are you thinking of? B. I haven't played with that, but it appears to address issues with dropouts. Unfortunately, the problem I'm having with recording doesn't seem to be related. C: bash-3.2$ ossmix Selected mixer 0/M Audio Delta DiO 2496 Known controls are: peak.o...
by dhollister
Wed May 14, 2008 11:23 pm
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

Re: Playback

I tried ossplay, and it seems to work fine. Interesting. Any thoughts on the recording issue? As for playback, I guess I'm kind of stuck there, then. I used audacity for playback. I did not try ossplay. Try ossplay and see if it makes a difference. I've had problems in the past in terms of OSS compa...
by dhollister
Wed May 14, 2008 5:26 pm
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

Playback

I used audacity for playback. I did not try ossplay.
by dhollister
Wed May 14, 2008 2:09 pm
Forum: Solaris
Topic: Problem with record and playback on opensolaris with envy24
Replies: 13
Views: 30670

Problem with record and playback on opensolaris with envy24

Hi folks, I have an AMD64 XP3500+ system running opensolaris (actually, it's Nevada build 88). I've installed OSS build 1015 and audacity among other things. Everything seems to load properly. I have been testing recording via the digital inputs on an M-Audio Delta DiO 2496 (envy24 driver). I can he...

Go to advanced search