ASLA Emulation and TeamSpeak 3

OSS specific Linux discussion (x86/amd64)

Moderators: hannu, dev, cesium

Xylemon
Member
Posts: 28
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:53 pm
Sound Card: Creative X-Fi Xtreme
OS: Slackware Linux

ASLA Emulation and TeamSpeak 3

Postby Xylemon » Sat Oct 11, 2014 10:16 am

Hello, I know ALSA emulation doesn't always work but maybe someone can help me here. I've tried asking the TS3 developers for OSS4 support and they refuse to do it which is very unfortunate. My two choices are Wine (which I'm using for microphone capture) and ALSA emulation which I'm able to get playback with no problem. However, if the mic is used at all it crashes with this:

AA ts3.alsa.dummy.capturedefault 5
2014-10-11 03:12:31.338723|INFO |PreProSpeex | 2| Speex version: 1.2rc1
warning: The VAD has been replaced by a hack pending a complete rewrite
AA ts3.alsa.dummy.playbackdefault 5
2014-10-11 03:12:31.743340|CRITICAL|ALSA | | Fatal error in CaptureDeviceContext::processLoop(realloc) cc:2 bps:16 fa:4294955520
./ts3client_runscript.sh: line 17: 21171 Segmentation fault ./ts3client_linux_amd64 $@

I would try asking the TS3 forums but someone already has and there wasn't any answer, and I doubt the TS3 developers will even care to respond.

nuc
Moderator
Posts: 109
Joined: Fri Aug 03, 2012 10:20 am
Sound Card: PowerColor DEVIL HDX
OS: ArchLinux
Contact:

Re: ASLA Emulation and TeamSpeak 3

Postby nuc » Sun Oct 12, 2014 12:48 am

What's your mic, USB or Jack?
Also, ever tried mumble? I think it should work with OSS.
Check out my effort on revamping the opensound website => github.com/Nuc1eoN/4Front-Tech-Website
Any feedback greatly appreciated =)

Xylemon
Member
Posts: 28
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:53 pm
Sound Card: Creative X-Fi Xtreme
OS: Slackware Linux

Re: ASLA Emulation and TeamSpeak 3

Postby Xylemon » Sun Oct 12, 2014 2:32 am

nuc wrote:What's your mic, USB or Jack?
Also, ever tried mumble? I think it should work with OSS.


I'm using OSS4 build 2009 with a jack mic and headset.

Yes I've tried Mumble but that's not a solution to my problem, I would like to get TS3 working.


Return to “Linux”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests