OSS playback via xine is broken.

OSS specific BSD discussion (FreeBSD/NetBSD/OpenBSD)

Moderators: hannu, dev, cesium

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Fri Nov 14, 2008 2:53 pm

All four methods work fine with snd_emu10kx, including no problems when positioning further down the stream.

Adam

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Tue Nov 25, 2008 1:33 pm

Any more thoughts on the matter?

Adam

cesium
Developer
Posts: 902
Joined: Sun Aug 12, 2007 12:51 am

Postby cesium » Tue Nov 25, 2008 3:55 pm

There has been a report of problems with xine and vmix on Linux (here), not sure if this is the same issue, since you have problems without vmix too. Another (possibly unrelated) thing I've noticed: If you Ctrl-C osstest while it's playing, it will stop only after a bit more is played. On Linux this is instantaneous.

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Tue Nov 25, 2008 5:33 pm

Are you guys considering this a bug in xine or a bug in the oss drivers?

Adam

cesium
Developer
Posts: 902
Joined: Sun Aug 12, 2007 12:51 am

Postby cesium » Tue Nov 25, 2008 6:26 pm

I'm not quite sure yet (testing on FreeBSD is quite difficult for me as it doesn't support my network card. VBox works sometimes, so I'll try it).

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Thu Jan 01, 2009 1:03 am

Any luck yet?

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Wed Jan 07, 2009 2:44 pm

Seriously, any update on this? So much multimedia software out there uses the xine engine, it makes OSS4 practically unusable on FreeBSD.

Adam

cesium
Developer
Posts: 902
Joined: Sun Aug 12, 2007 12:51 am

Postby cesium » Thu Jan 08, 2009 2:26 pm

I've been very busy lately. Is this the same machine that has the mplayer related crash?

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Thu Jan 08, 2009 5:30 pm

The crash happens only on one machine. The xine issue happens on the two FreeBSD machines that I have SBLive! cards in.

EDIT: One of those machines also has a ICH5 ac97, which has the same problem with the xine engine.

Adam

adamk
Member
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2004 1:50 pm

Postby adamk » Thu Jan 08, 2009 5:58 pm

And, in fact, while testing xine (specifically, moving the progress bar around to skip to various points in the song), that machine locked up again. So mplayer is not the only trigger for the crash.

I think I'll switch to the ICH sound chip to see if I can get a kernel crash from that.

Adam

EDIT: It also happens on the intel hda sound chip on one of the two machines (the one that doesn't have the ich, obviously).


Return to “BSD”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest